Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası
Organik tarım her türlü sentetik, kimyasal ilaçlar ve gübrelerin kullanımının yasaklanması yanında organik ve yeşil gübreleme, münavebe, toprağın" muhafazası, bitkinin direncini artırma, parazit ve predatörlerden yararlanmayı tavsiye eden bütün bu üretim tarzında üretimde miktar artışı değil ürünün kalitesinin yükseltilmesini amaçlanmaktadır. Günümüzde sadece organik tarımla toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumak mümkün olmaktadır.
Ülkemizde, bir ürünün piyasalarda organik ürün olarak işlem görebilmesi için öncelikle ilgili organik tarım mevzuatları gereğince kontrollü bir üretim yapılması ve elde edilen ürünlerin mutlaka sertifikalandırılması gerekmektedir. Gerekli kontrol ve sertifikasyon işlemleriyle ilgili çalışma periyodu ve organik tarıma geçiş süreci tamamlandıktan sonra, elde edilen ürünler, Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu tarafından verilen ürün sertifikası ile “Organik Ürün” olarak pazarlanabilmektedir. Bu sertifika da ürünlerimizin bu koşulları uyduğunu belirtmiş olur. Milk Academy olarak tesisimiz organik işletme olarak tescillidir.
KAŞER (Kosher)
Gıda maddesi olarak tüketilebilecek bitkisel ürünlerin türleri üzerinde önemli sınırlamalar bulunmasa da, bunların her türlü zararlı, böcek, asalak ve haşarattan arındırılmış bulunduğunun saptanmış olması çok önem taşımaktadır.
Musevi dini kuralları gereğince tüketilmesine cevaz verilen gıda maddeleri için düzenlenen “Kaşer Belgesi”; bu gıda maddelerinin kaynağından sunumuna kadar geçen süreçte yukarıda kısaca ve ana hatlarıyla izah edilmeye çalışılan koşullara uygun olarak hazırlandığının gözlenerek saptandığını teyit eden bir belge olup, bu belgenin hazırlanmasında Hahambaşılığımız düzenleyici ve bu alanda eğitim görüp uzmanlaşmış elemanları eliyle denetleyici bir rol oynamaktadır.
“Kaser” sözcüğü, anlatımda vurgulanmak istenen tanımına uygun olarak dilimize “ Dinen Uygun / Mubah / Caiz / Helal / Kısr ” olarak çevrilebilir.